Categories: Onderzoek

Liesbeth

Share

Dit onderzoek gaat over het nemen van beslissingen over zorg en geldzaken, en over vertegenwoordiging van mensen die niet (meer) zelfstandig dit soort beslissingen kunnen nemen.

Op oudere leeftijd komen steeds vaker problemen voor op lichamelijk en geestelijk vlak. Hierdoor kunnen sommige oudere mensen moeite krijgen met het zelfstandig nemen van beslissingen, bijvoorbeeld over zorg of geldzaken. Het doel van dit onderzoek is om in kaart te brengen hoe mensen in Nederland op dit moment beslissingen nemen over hun zorg en geldzaken. Ook willen wij onderzoeken hoe mensen in de toekomst dit soort beslissingen willen nemen en of ze hiervoor iets hebben vastgelegd. Verder zijn wij benieuwd naar de ervaringen van mantelzorgers en wettelijke vertegenwoordigers van oudere personen met het ondersteunen bij beslissingen over zorg en geldzaken.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam UMC.

Bent u 60 jaar of ouder, een mantelzorger van iemand van 60 jaar of ouder, of een wettelijk vertegenwoordiger van iemand van 60 jaar of ouder en wilt u meedoen aan dit onderzoek? Klik dan op de volgende link:

> Link naar de Vragenlijst <

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 tot 30 minuten.

Heeft u vragen of bent u niet handig met de computer? Wij kunnen ook samen met u de vragenlijst invullen via een (telefonische) afspraak.

De onderzoekers zijn bereikbaar via mail (stride@amsterdamumc.nl) en telefonisch (op werkdagen van 09:00-17:00) op: +31 6 81388955.